Wie zijn we?

Onze leidingsploeg bestaat uit 21 enthousiaste en gemotiveerde leid(st)ers die om de 14 dagen een superonwijsfantastische zondagnamiddag in elkaar boksen. Per groep is er een vaste leidingsploeg van minimum 2 tot 5 leid(st)ers, afhankelijk van de groepsgrootte en de leeftijd van de leden.

Voor wie zijn we er?

We zijn er voor alle kinderen vanaf het eerste leerjaar tot en met het zesde middelbaar. Zij worden ingedeeld in de volgende leeftijdsgroepen:

Pinkels: 1ste leerjaar en 2de leerjaar
Speelclub: 3de en 4de leerjaar
Rakwi's: 5de en 6de leerjaar
Tito's: 1ste en 2de middelbaar
Keti's: 3de en 4de middelbaar
Aspi's: 5de en 6de middelbaar

Wij gaan in september langs om in te schrijven bij de kinderen die het vorige werkjaar reeds lid waren. Ook delen we foldertjes uit in de basisschool van Bellem om nieuwsgierige kindjes op de hoogte te stellen van onze werking.

Iedereen is op de startdag van harte welkom om eens te proberen. Voor en na deze namiddag is het mogelijk om op de Chiro zelf in te schrijven.

Waar en wanneer?

Om de 14 dagen is er op zondagnamiddag Chiro van 14u tot 17u. We bevinden ons aan, in, naast, op, rond onze lokalen in de Nieuwstraat 1 in Bellem (straat rechtover de kleuterschool).

Wat doen we?

Elke Chironamiddag zorgen we voor een keicoole activiteit. Onze supercreatieve breinen zorgen voor de meest leuke en originele spelen. Maar daarnaast knutselen, koken, sporten, ... we ook.

Er is niet alleen een Chironamiddag om de twee weken. Binnen het jaar organiseren we ook een megagezelligtoffe kerstactiviteit, een paaseierenzoektocht voor onze kleinste lekkerbekken en een uitstap vol avontuur en ontdekking in de paasvakantie.

Daarnaast bieden we nog veel meer:

• Eind september
  • STARTDAG. Op deze dag is iedereen van het 1ste leerjaar tot het 6de middelbaar welkom op onze eerste Chiro van het nieuwe werkjaar. Kinderen die nog geen lid zijn, kunnen even kennismaken met onze werking zonder verdere verplichting. Was het plezant? Dan ben je zo ingeschreven na de Chironamiddag!
  • Half oktober
  • PASDAG. De nieuwe leden zijn het na 2 Chironamiddagen reeds gewend om te ravotten met hun vriend(inn)en... Tijd om er echt bij te horen! Wij bieden tegen democratische prijzen de oerdegelijke uniformstukken van de Chiro aan. Passen, bestellen en met een beetje geluk loop je volgende maand rond in zo'n cool rood shirt en/of een Chirorok of -broek!
  • Februari-Maart
  • WEEKENDS. Elk jaar gaan wij met de leden op weekend. Altijd weer dolle pret! Om de kleintjes op een geleidelijke manier een beetje te laten wennen aan de kampsfeer, delen we de ganse groep in twee: de jongsten het ene weekend, de ouderen het andere.
  • Begin juli (1 tot 10 juli, pinkels: 5-10 juli)
  • BIVAK, het hoogtepunt van het werkjaar. 10 dagen ravotten op z'n Chiro's... De pinkels verblijven er iets minder lang, maar hebben toch 5 dagen volle pret!
  • Eind juli
  • BUITENLANDS KAMP. Om de twee jaar maken de (oud-)leiding en de aspi's het buitenland onveilig. Oostenrijk, Tsjechië, Ierland, Hongarije: we hebben reeds een mooi palmares maar het kan nog altijd mooier!
  • Laatste zaterdag augustus
  • OPEN AIR PARTY. Ieder fuifbeest kan op dit evenement niet ontbreken. De laatste zaterdag van augustus is feesten geblazen op onze eigenste Chirokoer... en dat in open lucht!
  • Half/eind september
  • SMULZOEKTOCHT, een activiteit voor heel het gezin. Op eigen tempo fiets je 30 km langsheen de mooiste plekjes van de streek. Lastig, zeg je? Geen nood! Om de 5 kilometer kunt u even ontspannen en genieten van de landelijke omgeving met een hapje en een drankje. We sluiten af op het Chirodomein met een heuse trappistenbar!